Трима ало измамници, действали по схемата събиране на дарение от името

...
Трима ало измамници, действали по схемата събиране на дарение от името
Коментари Харесай

Трима ало мошеници арестувани в София, събирали дарения

Трима ало измамници, работили по схемата „ събиране на подаяние от името на общински чиновник “ са арестувани от полицията в София, съобщиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. 

И тримата са престъпно проявени. Установена е ролята на всеки един от тях. Мъж на 37 година, престъпно проявен и осъждан е фактическият причинител (въртач) на позвъняванията. Другите двама, мъж на 19 години, с голям брой регистрации за обири, опиати и отнемане и мъж на 32 години, са вземали парите.

Извършителят се представял за чиновник на Столична община и под претекст подаяние за даване на обществена услуга - превозване на възрастни хора в неравностойно състояние от Варна до София и настаняването им в обществени домове в София, желал пари при позвъняванията. Разкрити са при подаване на сигнал от пострадал.

19-годишният и 32-годишният са открити и заловени непосредствено след взимане на паричната сума от потърпевшия, а третият - фактическият причинител - малко по-късно същия ден. По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 209 от Наказателен кодекс.

При извършените дейности по следствието у тримата е открита и конфискувана паричната сума - предмет на машинация, мобилни телефони, SIM-карти, включително и употребената за реализиране на измамата и други

Фактическият причинител и 19-годишното „ муле “ са привлечени като обвинени по досъдебното произвеждане и са арестувани за период до 72 часа. Работата продължава под надзора на прокуратурата.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР